RSS

Unde se canta jazz in Iasi

14 Jan

Iasi e un oras plin de torturi. 🙂 Ma refer la chestiile alea dulci comestibile, cu frisca sau cu ciocolata. Nu doar cu frisca sau cu ciocolata daca mergi la Select, Tuffli sau Montecatini. Ba plin de tot felul de sortimente, cu pere, mascarpone, sampanie si struguri. Etc. Ultima si cea mai grozava de buna bucata de tort a fost tortul Krantz de la Montecatini. Goodie. Cirese amare, alune, nuci, crema de ciocolata. Am mai zarit si un tort-tarta cu mascarpone si zmeura.

Mai merg si in locuri fara prajituri. 😀 Twentisix (26 cafe) e pe Independentei si are cafe latte bun. Nr. 8 e tot pe acolo si cappucino delicios. Si Maydei, dar acolo e plin de fum.

Am auzit si ca se fac si alte lucruri in cafenele. Piese de teatru, petreceri, jocuri.Cel mai tare m-a intrigat faptul ca se canta. Live si unplugged cateodata. Nu doar rock si folk, nu neaprat genurile mele.

Mie mi-ar placea jazz-ul. Cel local, autentic, probabil. Cred ca ar fi chiar interesant sa merg pentru o cafea si sa am parte si de o sesiune de jazz.

Sunt convinsa ca mi-ar placea jazz-ul cantat de o voce usoara si lunguiata in sunete. Singura problema e ca nu stiu unde se canta jazz in Iasi. E dificil sa-ti placa si sa nu fi auzit niciodata live. Sunt convinsa ca sunt, dar nu am aflat eu de ele. O sa mai caut, dar sunt mai greu de gasit decat locurile cu prajituri bune. Poate ca nu le merge vestea la fel de usor, pentru ca nu tuturor le place jazz-ul. Tuturor le place o prajitura buna, totusi.

Cand aud si o sa-mi placa o sa dau de veste. Poate la fel de patetic precum primul paragraf, despre tortul Krantz.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on January 14, 2011 in Iasi event

 

Tags: , , , ,

2 responses to “Unde se canta jazz in Iasi

 1. Sim Filip

  January 16, 2011 at 4:44 pm

  Draga, se canta jazz in Iasi. La RS organizeaza Centrul Cultural German concerte de jazz live cu intrare libera (dar cu rezervare, totusi, pentru cei care vor sa stea la masa, insa se poate sta frumos si in picioare, eu asa am facut la concertul Luizei Zan :D). Unul pe luna, cel putin, au organizat pana acum si trebuie sa apara anunturile cu concertele de anul asta imediat. Fii pe faza. Sau pe site-ul centrului 😀

   
 2. ruxi

  April 28, 2011 at 10:50 am

  de RS stiu si eu…si cam atat…si atunci cand e, e aglomerat si fum. Am sa incep acum o chestie gen “pe vremea mea…” adica atunci cand eram eu mica erau festivaluri de jazz in fiecare vara si erau multe cafenele in care gaseai seara si cate o sesiune de jazz. 🙂

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: